Őszintén a csikungról/Jelentkezés a 2018. júniusi, felsőtárkányi Nagy Nyári Elvonulásra

Jelentkezés a 2018. júniusi, felsőtárkányi
Nagy Nyári Elvonulásra

Erre az eseményre, sajnos, már nem lehet jelentkezni... :-(

3 hozzászólás

 • Toth Imre Tibor hozzászólása. Időpont 2017. december 26. 23:21 | Válasz

  Lesz-e “külsős” előadó-tanár is?

  • Tábori László Lajos hozzászólása. Időpont 2017. december 27. 08:08 | Válasz

   Kedves Imre!

   A rövid válasz: nem.

   A kicsit hosszabb: Ha áttanulmányoztad az elvonulás rövid ismertetőjét, akkor valószínűleg első benyomásként felmerült a kérdés, hogy mit lehet csinálni egy (pláne két) héten keresztül napi 10 órában.

   Nos, a tapasztalat azt mutatja, hogy ha tényleg az intenzív gyakorlásra helyezzük a hangsúlyt, akkor kiderül, hogy ez az időkeret egyáltalán nem túlzott. Sőt, kifejezetten fegyelmezett gyakorlást igényel, hogy valóban elérjük a kitűzött céljainkat.

   “Történelmi” érdekesség: a 2010-es, bakonybéli elvonulásra kifejezetten készültem elméleti tematikával is. Aztán menet közben kiderült, elsősorban a régi, komoly gyakorlók részéről, hogy célszerű lenne limitálni az elméletre fordított időt, és minél többet a gyakorlásra szánni.

   Ugyanakkor a gyakorlások során csak-csak felmerülnek kérdések, amelyekre válaszolni kell.

   Így alakult ki az a kompromisszum, hogy bevállaltan korlátozzuk az elmélet időkeretét, ami azt jelenti, hogy csak az aktuálisan felmerülő kérdéseket beszéljük meg.

   Ebbe a koncepcióba, “üzemmódba” nem igazán fér bele “külsős” előadó meghívása. Persze kivételek mindig lehetnek, a keretek egyáltalán nem merevek, de a fő iránymutató a fenti megközelítés.

 • Gyarmati Gabriella hozzászólása. Időpont 2018. január 21. 14:24 | Válasz

  Szia Laci!

  Regisztrálni szeretnék! Nyáron Horvát Ákosnál végeztem el a tanfolyamokat, I. – II. – III.-as szinteket. Szeretnék részt venni a maratoni csikungon is, és érdekelne a nyári Elvonulásos tábor is.
  Üdvözlettel:
  Gyarmati Gabriella

Hozzászólnál? Naná!

Neved(szükséges)
E-Mail(szükséges)
Website
Hozzászólásod(szükséges)