Őszintén a csikungról/Csikung maraton

Csikung maraton

DSCF2382

Az elnevezés természetesen nem a lefutandó táv hosszát jelenti, hanem a gyakorlás időtartamára utal... :-)

A csikung gyakorlás előrehaladtával egyre nagyobb lesz a jelentősége annak, hogy egy-egy alkalommal egyfolytában minél több időt tudj a csikungra szánni - hogy minél mélyebb állapotba tudjál eljutni (azaz elérd a csend, majd később a megpihenés állapotát), ezzel segítve elő a maximális haladási ütemet.

A csikung maratonok pontosan erre adnak lehetőséget, és ráadásul a közös gyakorlás adta plusz energiákat is élvezheted.

Konkrétan: a csikung maratonok alkalmával a szokásos gyakorlatokat egy kicsit tovább végezzük, mint az ajánlott minimális időtartam ill. ismétlésszám. A teljes maraton alatt érvényben van az az általános szabály, hogy ha valakinek az aktuális gyakorlat (beleértve a nagyfát is) éppen akkor egy kicsit sok, nyugodtan pihenhet; majd ha úgy érzi, hogy szívesen visszakapcsolódna a közös gyakorlásba, minden további nélkül megteheti.

Az utóbbi időben kialakult gyakorlatnak megfelelően szombaton 10 órától 19 óráig, vasárnap 9 órától 18 óráig gyakorlunk. Mindkét nap "félidőben" tartunk egy 1 órás ebédszünetet.

DSCF1931

A csikung maratonok egészen különleges hatását azzal is fokozzuk, hogy Hszü Ming-tang nagymestertől 2004-ben Saolinban kapott felhatalmazással élve a maratonok alkalmával megtanuljuk és a záró meditáció részeként gyakoroljuk a Csung Jüan Csikung rendszer alap mantráját.

Ez egy rendkívül erőteljes hatású mantra. Az előtte történő maratoni gyakorlással együtt semmi máshoz nem hasonlítható élményt ad.

A gyakorlás intenzitására és időtartamára való tekintettel a maratonokon való részvétel elsősorban azoknak ajánlható, akik már elvégezték legalább a 2-es szintű tanfolyamot.

A csikung maratonokon való részvételhez előzetes jelentkezés szükséges.

Válassz a listából:

2023.06.10. - Júniusi csikung maraton Peggi napján

Egy hozzászólás

 • Éva hozzászólása. Időpont 2014. október 1. 08:17 | Válasz

  Kedves Laci és Csikungos Társaim!
  Részt vettem a szeptember végi csikung Maratonon.
  Gratulálok Lacinak a szervezéshez.
  A hétköznapok rohanó világából sikerült elszakadni.
  Lecsendesedni, magunkkal foglalkozni, feltöltekezni.
  A kellemes társaságban repült az idő.

  Őszinte szívvel javaslom Mindenkinek – ha teheti – vegyen részt egy-egy egész napos gyakorláson. Sokszorosan megtérül a ráfordított idő.
  Köszönöm Laci

Hozzászólnál? Naná!

Neved(szükséges)
E-Mail(szükséges)
Website
Hozzászólásod(szükséges)

Kattints a képre!

.